Hovězí nýmandie s pikantním bramborovým pyré
České recepty

Hovězí nýmandie s pikantním bramborovým pyré




Hovězí nýmandie ‍s pikantním bramborovým pyré je lahodným receptem,⁤ který‍ vás ​jistě nadchne svojí výraznou ​chutí a jednoduchostí ⁣přípravy. Maso je nejprve krátce osmaženo, aby se zachovala jeho šťavnatost, a poté se ⁤dusí s aromatičkou zeleninou ⁣a vývarem. Pikantní bramborové pyré je perfektním doplňkem tohoto ​jídla – dochutíte ho⁤ hořčičným morem ⁢a‌ česnekem, které⁤ dodají pyrému ⁢neodolatelnou chuťovou hloubku. Tento recept je skvělým nápadem na výjimečnou večeři,​ kterou ⁤si můžete užít sami nebo s blízkými.⁤

Suroviny

  • 500 g ‍hovězího masa
  • 4 středně​ velké⁤ brambory
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 ⁣stroužky‍ česneku
  • 1 lžička pikantních koření
  • sůl a pepř‍ podle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Nařízněte‍ hovězí maso na tenké nudličky a posolte a ‍opepřete je.
  2. Připravte si pikantní koření smícháním pikantních koření, prolisovaného česneku,‌ soli a pepře.​ Poté⁢ smíchejte ‍marinádu​ s nudličkami masa a​ nechte je marinovat minimálně‍ 30 minut.
  3. Mezitím ‌oloupejte brambory a nakrájejte⁣ je na⁢ menší‍ kousky. ⁣Vařte ⁢je ve slané vodě, dokud nezměknou.
  4. Odceděné brambory přendejte do ⁤mixéru ​(nebo pomačkejte vidličkou) a⁢ přidejte smetanu. Mixujte, dokud nezískáte krémovou ⁢konzistenci pyré. ‌Případně dochuťte solí a pepřem.
  5. Na vyhřáté pánvi rozehřejte⁣ olivový olej ‌a opékejte nudličky masa z obou⁣ stran dozlatova. Pazte si na ‌to, aby maso nebylo přepečené a suché.
  6. Servírujte ⁣hovězí ‍nýmandie s pikantním bramborovým pyré a ozdobte podle chuti. Můžete přidat například čerstvou ‍petržel nebo‌ drobně nakrájenou cibuli.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *