Rybí filé na bylinkové posteli
České recepty

Rybí filé na bylinkové posteli




Rybí filé‍ na bylinkové posteli je lahodný a zdravý ⁢recept, který ​přináší slastný zážitek z jemného a dochuceného rybího masa.‌ Kombinace čerstvého bylinkového​ koření a šťavnatého filé⁢ vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Tento ‌recept⁤ je ideální⁣ volbou pro ty, kteří se rádi obklopují přírodními a‍ vyváženými přísadami. Připravte si ho dle našeho jednoduchého‌ návodu a vychutnejte si vynikající pokrm, který překvapí vaše chuťové ‍pohárky.

Suroviny

  • 400 ⁤g rybího filé (například treska, losos)
  • 2⁤ lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku, ​jemně ⁤nasekaný
  • sůl a pepř podle ‍chuti
  • čerstvé bylinky dle preference (například ​petrželka, tymián, oregano)

Postup

  1. Nejprve si‍ připravíme bylinkovou marinádu. V ⁢míse ⁣smícháme⁤ olivový olej, citronovou‍ šťávu, nasekaný česnek, sůl, pepř a ​na drobno nasekané bylinky.
  2. Rybí filé omyjeme a osušíme. Poté jej vložíme do marinády a necháme ​v ní​ odležet ⁣minimálně 30 minut, ideálně až 2 hodiny, aby ‌se ryba nějakou ‌dobu prolnula s bylinkovou​ vůní.
  3. Předehřejeme troubu⁢ na 180°C.
  4. Do pekáčku ⁤nebo zapékací ⁣mísy položíme rybí filé a zalijeme marinádou, kterou jsme předem⁣ připravili.
  5. Pekáček s rybou vložíme do vyhřáté⁣ trouby ‌a pečeme přibližně 20 minut, nebo dokud ryba není krásně měkká ‌a na povrchu ⁣zlatohnědá.
  6. Rybí filé servírujeme na talíři spolu s bylinkovou postelí a podáváme například s bramborovými​ hranolky nebo zeleninovým salátem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *