Grilovaná ryba s bylinkovým máslem
České recepty

Grilovaná ryba s bylinkovým máslem




Grilovaná ryba s bylinkovým máslem je lahodný pokrm připravený z čerstvé ryby, který poteší vaše ‍chuťové buňky. Tato zdravá letní pochoutka je ideální volbou pro všechny milovníky mořských plodů. ‍Ryba‍ je nejprve⁤ grilována, čímž získá šťavnatou‌ a chutnou texturu. Poté je​ přelita tajemnou​ směsí bylinek a ​másla, které doplní její chuť​ o ‍další vrstvu lahodnosti. Recept je‍ snadný ⁢na přípravu a‌ skvělý způsob, ​jak si ⁢vychutnat kvalitní rybu ‌s ‌výraznými příchutěmi bylinek.‌ Grilovaná ‌ryba s bylinkovým máslem je skvělou volbou pro rodinná setkání, večeře s přáteli ‍nebo jednoduše pro⁢ vás⁤ samotného,‍ pokud hledáte způsob, jak potěšit svůj vlastní chuťový‌ požitek.

Suroviny

  • 2 čerstvé ryby (např. losos ‍nebo pstruh)
  • 100 g ⁤másla
  • 2 lžíce nasekaných⁣ čerstvých bylinek (petrželka, tymián,⁣ oregano)
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • sůl a‌ pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme bylinkové‍ máslo. V míse ‌smícháme máslo, nasekané bylinky, jemně nasekaný česnek, ​sůl a pepř. Dobře promícháme, dokud nedostaneme jednotnou‌ směs. ⁤Bylinkové ​máslo⁤ dáme na folii ‌a vytvarujeme z něj ⁣váleček. Poté ho dáme do ledničky a‍ necháme ztuhnout dokud nebude ⁣potřeba.
  2. Ryby omyjeme‌ a osušíme. Opatrně je nakrájíme na ⁣filety.⁤ Každý filet osolíme a opepříme podle⁤ chuti.
  3. Ryby položíme na rozpálený⁢ gril a pečeme z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé a⁤ uvnitř je ‍maso‌ pevné a průhledné.
  4. Po upečení ryby ​dáme na každý filet‍ plátek ⁤bylinkového másla a necháme ho na ‍rybě⁢ roztečit‌ se.
  5. Grilovanou rybu s bylinkovým máslem podáváme s čerstvou zeleninou nebo ⁤bramborovou ​kaší. Můžeme ji‍ také ozdobit citronovými plátky a ‌posypat čerstvými bylinkami.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *