Pečená kachna s knedlíky
České recepty

Pečená kachna s knedlíky




Pečená ⁢kachna s knedlíky je lahodný a tradiční ​recept,⁢ který potěší všechny milovníky dobrého jídla. Tato⁣ chutná ⁤kachna je pečená do⁢ zlatova, aby získala křupavou a šťavnatou kůži, která⁢ je neodolatelná. Kombinace sladkých knedlíků a šťavnatého ⁣maso z ‍kachny je prostě dokonalá. Tento recept je ideální pro‍ rodinné oslavy ⁣či sváteční ⁣hostiny. Vyzkoušejte tento tradiční český pokrm a rozzářte své smysly!

Suroviny

  • 1 kachna (2-2,5‍ kg)
  • 500 g knedlíkové strouhanky
  • 300 ml mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ⁤cibule
  • soľ a čierne ​korenie podľa ⁤chuti

Postup

  1. ‌ ‍Kachnu⁤ opláchni studenou ​vodou a dôkladne osuš. Vetvičky odrež a vnútro kachny dôkladne osol a okoreňuj.

  2. ⁤ Vlož kachnu na rošt ⁢do pekáča a peč v predhriatej rúre na 180 °C asi 2,5 hodiny. Po 1,5 hodine pečenia kachnu obráť, aby bola pečená rovnomerne.

  3. ‍ Počas pečenia ⁢kachny⁣ priprav knedlíky. ⁢Cibuľu a česnek jemne nasekaj ⁢a orestuj na panvici do zlatista. Pridaj knedlíkovú strouhanku a za občasného ​miešania ‍opekaj ‌do hneda. ‌Zmiešaj so smotanou ​a teplým​ mliekom.
    ‍ ​

  4. ‌ ​ Z cesta na knedlíky vytvaruj malé bochánky a vlož ‌ich do vriacej osolenej vody. Varuj cca 10 minút, kým knedlíky nevyplávajú‍ na povrch. Potom sceď a⁣ nech ich chvíľu odstáť.

  5. ‍ ⁢ Pečenú kachnu vyber ​z rúry ‍a nech⁢ chvíľu odpočinúť, ⁣potom ju nakrájaj na porcie. ‍Podávaj so šťavnatými knedlíkmi a dochuťuj podľa chuti.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *