Crème brûlée
Francouzské recepty

Crème brûlée




Hledáte dokonalý recept na‍ neodolatelnou​ Crème brûlée? Naše verze této francouzské pochoutky vám ⁢roztaje na jazyku. Tento luxusní dezert‍ se skládá z jemné‌ krémy s lehkým vanilkovým aroma, která je pokrytá křehkou vrstvou karamelizovaného ⁢cukru. Naše krok za krokem instrukce ⁢vám ⁤pomohou ​připravit⁢ tuto‌ ikonickou dobrotu i v pohodlí vaší domácnosti.⁣ Vyzkoušejte naši recepturu na⁢ Crème brûlée ještě ‌dnes a⁤ užijte si výjimečný gastronomický zážitek. ⁢

Crème brûlée

Suroviny

  • 500 ‍ml ​smetany ke šlehání
  • 100 ⁢g cukru
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 ⁤lžíce ⁤cukru na karamelování

Postup

  1. Smetanu ⁤a vanilkový lusk ⁢dáme do hrnce a přivedeme k varu. Poté hrnec odstavíme a necháme směs louhovat 10 minut.
  2. Ve‍ vedlejším míse smícháme⁣ žloutky ⁤a cukr, dokud nevznikne hladká směs.
  3. Pomalu přilijeme ‍vroucí smetanu ke žloutkové směsi za stálého míchání.
  4. Smetanovou směs přecedíme přes jemné sítko do ‌malých ⁤keramických ⁣nebo​ skleněných pánviček.
  5. Pánvičky s směsí dáme⁤ do větší pekáčové ​formy ​a nalijeme horkou vodu tak,​ aby dosahovala zhruba​ do poloviny výšky pánviček.
  6. Pekáčovou formu s pánvičkami dáme‌ do předem vyhřáté trouby ⁤na 150°C a pečeme 40-45⁣ minut, nebo dokud crème brûlée ztuhne, ⁢ale ‍stále zůstává lehce ‌chvějivý⁢ na dotek.
  7. Pokud máme elektrickou vařičku na⁢ karamelování, cukr ve⁤ směsi rozpustíme‍ pomocí ní. Pokud ne, cukr rovnoměrně posypeme po povrchu ⁤crème brûlée a pomocí kuchařského hořáku nebo rozpáleného‍ grilu cukr karamelizujeme, dokud nevznikne křehká a ⁤zlatě hnědá krusta.
  8. Hotovou crème‌ brûlée necháme vychladnout alespoň 30⁣ minut před servírováním. Doporučuje ⁢se‍ podávat přímo z pánvičky.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *